Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2018 20:05 - Глупостта "всички сме отговорни за състоянието на България"
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 4214 Коментари: 5 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Само ако всички са вменяеми и доброволно са постъпили според желанието си , всички са отговорни за всеки резултат от постъпките си.
   Състоянието на държавата зависи от нейното управление. При добро управление то е добро , а при лошо управление то е лошо .
   Когато управляващите се избират , с добри изборни закони се прави възможното за избиране на добро управление , а с лоши изборни закони се определя винаги лошо управление . 
   При добри изборни закони изборният резултат зависи равноправно от доброволните постъпки на всеки избирател , на който желанието за управлението не противоречи на общоприетия човешки морал. При лоши изборни закони няма такова равноправие . Затова при добри изборни закони всички избиратели, които постъпват според общоприетия човешки морал , са отговорни за управлението и състоянието на държавата , а при лоши изборни закони няма такова равноправие . 
   Изборните закони са лоши поне когато : 
   - Има привилегировани и дискриминирани кандидати за власт и техните избиратели . Пример : привилегировани са свързаните с партиите , а дискриминирани са останалите ;
   - Не е гарантирано отстраняване веднага от властта на избраните , като не изпълняват обещаното , а е узаконено да управляват без да изпълняват обещаното . Пример : кьорфишеците " вот на доверие " и " впт на недоверие " .
   - Не е узаконено задължително обвързване на обещанията на кандидатите за власт с числа , примерно срокове за изпълнението им ; 
   - Когато са изпълнени горните условия , избраните вземат винаги гласовете на всички избиратели . 
   Изборните закони в България са лоши . Затова всички не са отговорни за нейното управление и състояние . Следователно" всички сме отговорни за състоянието на България " , е грешно мнение . Но според казващите го то е истина . А грешно мнение , за което се казва , че е истина , е глупост . Затова  " всички сме отговорни за състоянието на България " , е глупост .
   Казващите глупостта " всички сме отговорни за състоянието на България " , са две групи:
   1. Лицемери . С глупостта " всички сме отговорни за състоянието на България " те отклоняват вниманието на обществото от лошите изборни закони и ПРИЧИНИТЕ за тях и защитават лошото управление , от което имат изгода , защото когато всички са отговорни за състоянието на държавата , друго управление не може да има . 
   2. Вярващи . Те вярват , че " всички сме отговорни за състоянието на България " е истина . За вярващия е немислимо , че вярва грешно , затова вярващите не разбират поне : 
   - Зависимостта на управлението от изборните закони . Затова вярват ,че при всякакви изборни закони всички трябва да гласуват за кандидати за власт; 
   - Кои изборни закони са добри и кои изборни закони са лоши ;
   - Че при лоши изборни закони управлението винаги е лошо ; 
   - Че при лоши изборни закони не всички са отговорни за управлението и състоянието на държавата . Пример: Не са отговорни за управлението и състоянието на държавата избиратели , които се интересуват от управлението и искат , ако техните кандидати за власт са избрани , да са отстранени веднага от властта , като не изпълняват обещаното .  Понеже не могат да гласуват за такива кандидати , те не гласуват или гласуват с умишлено попълнена невалидна бюлетина ;
   - Защо в България не е избран нито един депутат , който не е свързан с партия ; 
   - Че отговорни за състоянието на България са гласуващите за кандидати за власт и тези от негласуващите , които не гласуват , защото не се интересуват от управлението на държавата . Едните и другите постъпват доброволно според желанието си за управлението . Гласуващите за кандидати за власт са отговорни , защото или искат лошо управление , от което имат изгода , или защото искат добро управление , но не искат да разберат , как да е избрано то . Негласуващите , които не се интересуват от управлението са отговорни , защото тяхната незаинтересуваност е доброволно съгласие с всеки изборен резултат и всяко управление ; 
   - Че когато за кандидатите за власт са гласували по - малко от половината от избирателите , мнението на управляващите , че народът ги е избрал , противоречи на демократичния принцип за волята на мнозинството , защото народът не може да е по-малко от половината от избирателите.



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. kvg55 - mihailts,
18.10.2018 17:21
Както винаги, разбиваш догмите.
цитирай
2. shtaparov - Toва е истината приятелю, която ...
22.10.2018 22:30
Toва е истината приятелю,която също споделям от години насам: някой има интерес да прехвърля вината за всички несгоди върху народа,за да му създаде комплекси и да снеме вината от себе си!
цитирай
3. nedovolen - Не обичам да споря и критикувам. За ...
23.10.2018 07:06
Не обичам да споря и критикувам.
За мен българският гласоподател е своеобразен "камикадзе"- гласува и загива, и пак, и пак...
Друг е въпроса, че си мисли, че е избирател, пък те са назначени.
Ами, хайде тогава с "научна" цел веднъж да не гласуваме, пък да видим законите добри ли ще са, или лоши. Обяснения от типа "като не гласуваш за този, избираш онзи"не биха ме задоволили.
:)))
цитирай
4. predatorkapredatorka - !!!!! многоо добра забележка..поздрав от мен..
23.10.2018 09:22
„Глупостта "всички сме отговорни за състоянието на България"

ако, позволите да добавя..
„всички сме виновни за смъртта на Виктория“..
вчера го беше изтърсил един..ГРОБарист, държавен хрантутник, разб се..
неудобна тема, даа, като горещият картоф..
цитирай
5. barin - Здравей, mihailts. Минаха врем...
27.10.2018 06:17
Здравей, mihailts. Минаха времената на колективната отговорност. За конретното събитие има определени хора или група, които трябва да поемат вината и си понесат последствията.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667054
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27314
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031